In case of fire

Eiko by Eiko, en samling av konstnären Eiko Ishioka

Det här är en bok som alltid fascinerat och inspirerat mig. Jag fick den som liten av min mamma men jag fick den först på riktigt när jag blev “vuxen”. Fram till den dagen stod den där, högst upp i bokhyllan och bidade sin tid.

Såsom fler bilder i boken så ligger omslagsbilden på gränsen mellan det kommersiella och konstnärliga. Det är reklam, men vad är det man ska köpa? Det undgick inte heller mig som barn att kvinnan som står i bakgrunden inte är från Asien, varför har hon då kimono? Får man verkligen det? Det blir som ett växelspel mellan att försöka tolka bilden och att ta in dess skönhet, vilket gjort att jag aldrig tröttnat på den.

Ifall det skulle börja brinna i ditt hus vilka saker tar du med, vad behövs för att starta på nytt? Den här boken är helt nödvändig.