Felix Ketchup

Jag älskar ketchup!


När jag var liten var det stort med airbrush-planscher med solnedgångar, överdrivet splaschande vattenfall och glansiga körsbär. I mitt hem fanns det inte sådana och kanske är det därför jag verkligen dras till den här affischen?

Tomaten är precis som den ska vara, lite imma på ytan, den har stått framme en stund så det har formats droppar på den. Ketchupen lägger sig som ett tillbehör på det som är så naturligt gott.

Efter en stund ser jag att tomaten faktiskt är avknipsad från ketchup-flaskan, vad kom nu först -egentligen? Är ketchupflaskan mamma till tomaten? Jag blir fascinerad, känner mig smart (som såg den grejen) och kan inte glömma den.

Ketchup är småförbjudet, både provocerande och lite barnsligt att tycka om. Den kan vara det som både stjälper och hjälper, men affischen hjälpte mig över till den goda sidan. 

Rithuset.se
Åkestam.Holst