Måste testa!

Förra veckan bloggade jag på NackademiBloggen om processen och vikten av att göra prototyper och testa på verkligheten. Detta gäller i allra högsta grad när man arbetar med responsiv design som ska anpassas efter olika enheter. Det finns simulatorer men verkligheten regerar ändå anser jag.

När man gör en snabb prototyp i html och css upptäcker man en del saker man kanske först inte hade trott och här tänkte jag redogöra för tre sådana upptäckter.

1 Position fixed fungerar alldeles utmärkt på safari med ios 6.2, med enbart css. Det här var något som många tutat i mig inte fungerar, även idag, men det ska fungera även i ios5. Det fungerar fortfarande inte lika bra på alla enheter så man ska ändå iaktta försiktighet med det, men det känns lovande!

2. Färger kan skilja sig markant från vad din dator visar och jag var tvungen att justera ganska markant uppåt på saturationen på färgerna för en iPad 2. Något jag inte alls hade räknat med och som även det är omöjligt att parera utan en prototyp och ett test.

3. Att testa en site med en iPhone är tålamodsprövande då Mobile Safari har svårt att släppa cachen. Jag har tidigare fått rådet att ladda css-filen separat för att vara äker på att den verkligen laddas (om). MEN! har man css-filen inbäddad så är det inga problem alls med sådant, jättebra när man ska göra enklare tester.

Läs inlägget på Nackademins blogg här:
http://nackademibloggen.com/2013/03/14/gastinlagg-klara-nilsson-interaktionsdesign-2/

1 kommentar

  • Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-content/themes/crisp_as_snow/functions.php:218 Stack trace: #0 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-content/themes/crisp_as_snow/functions.php(232): commenter_link() #1 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): crisp_as_snow_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(321): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /customer in /customers/4/2/4/klaranilsson.se/httpd.www/wp-content/themes/crisp_as_snow/functions.php on line 218