Minerade gräsmattor

Typografi känns som en trädgård jag aldrig velat besöka, en rostig grind till ett område med ordentliga skyltar om att inte beträda gräsmattor, inte lukta på blommorna och grus som man bara slirar runt i.

Jag har under en längre tid långsamt börjat studera sakerna i den där trädgården, lite på håll. Lärt mig om seriffer och grupperingar, beräkningar och staplar. Jag har skaffat mig en helt ok överblick över det typografiska landskapet utan att riktigt ha begripit storheten.

Men så snubblade jag över en riktigt fin intervju med Ellen Lupton och har återvänt till hennes sida thinkingwithtype.com om och om igen. Det är så inspirerande att se olika sätt att skapa hierakier och landskap med text. Jag ser helt plötsligt karaktärerna i bokstäverna, hur de näpna tar varandra i handen eller hur de dansar.

Det var en sådan befrielse att kunna titta förbi reglerna och se allt som kan skapas med enbart text! Jag blev helt betagen! Jag kan inte säga att jag rycker upp förbuds-skyltarna men jag kan ju alltid välja vilka jag kan glömma bort?

Nu tassar jag barfota runt på de mjuka gräsmattorna.

………………………………..
Climentcanal.com Min nästa idol?

thinkingwithtype.com Priceless

type.method.ac Spel med kerning, sweet!

aqua-velvet.com Logotyper man vill sno.