Mobile first är det nya svarta.

Nu är jag hos United Industries Stockholm, det har varit en väldigt spännande tid och jag har därför inte skrivit så mycket. Jag har främst arbetat med att översätta ett mobilt ramverk till tablet och från det till desktop. Mobile-first är det nya svarta.

Mobile first är ett inte längre nytt, men jag är säker på att det har bidragit till ett tydligare resonerande kring användarupplevelsen och gjort UX (User Experience) till ett hett ord. Det som händer när man gör mobile first är att man begränsar sig, det är som att designa ett frimärke. Allt måste verkligen vara viktigt för användaren, vilka är bättre på det än vi interaktionsdesigners?

UX är som många andra ett uttryck med många innebörder. För somliga är det bara grafisk design medan jag menar att det är där interaktionsdesign och grafisk design flyter samman. Det går att tillsätta den genom två roller, en interaktionsdesigner och en grafisk, förutsatt att de pratar med varandra och har en tydlig vision. Ibland har jag sett att det inte är fallet och då blir bygget mera svajigt och svärtan tonas ut.

Mer läsning: http://www.webdesignerdepot.com/2013/09/why-now-is-the-right-time-to-become-a-ux-designer/