Webbdagarna och Diktaturer

Webbdagarna inleddes med peppande föredrag om att vi kan och ska bli bättre. Anina (som jag även skrev om här) stod verkligen ut med sin energi -men det var nog ingen som riktigt begrep vad hennes företag egentligen gjorde. Det fanns verkligen intressanta bitar om hur den digitala världen ser ut i Kina men jag skulle gärna hört mer om hennes syn på att göra business just där.

Jag säger inte rakt av att man inte ska, men jag skulle ibland vilja höra en motivering. Hon gick lite för snabbt förbi “de plattformarna är stora för de är inte blockerade”. Var fanns hennes reflektioner till vad hon kan tillföra i det klimatet? Ja, jag tillhör skaran som fortfarande vägrar kalla Kina för något annat än diktatur, för det är vad det landet är.

I hennes video inför Webbdagarna pratade hon om att mana kvinnor till IT-branschen men det kom bara med i förbifarten.

Viss obalans fanns också med grundarna av Holstee som pratade väldigt runt om sin affärsidé och vad som hände när deras manifest blev vida spritt, men mindre om allt jobb de måste ha lagt ner innan dess.

En intressant punkt under dagen var panel-debatten där det diskuterades om öppenhet och transparens, intressant belysning av ett inte helt enkelt koncept. Mer av sådant tack!

Föredragen livesänds här!